Proč vzniklo Svač?

Společnost 19.05.2021

První krok mé cesty k založení Svač bylo narozením mé dcery Emy.

 

Než byla na světě, tak jsme s partnerem často jedli tak, že jsme po jídle byli unavení a vyčerpání. Rozhodla jsem se překopat náš jídelníček, aby byl zdravější a začali jsme jíst víc zeleniny

 

Můj partner měl přes metrák a ani já jsem toho nesnědla úplně málo, a tak jsem trávila hodiny týdně krájení zeleniny a nákupem surovin. Říkala jsem jsi, jestli by to nešlo jednodušeji. Přemýšlela jsem nad tím, jak umožnit rodinám jíst lépe a mnohem více zeleniny a neztratit při tom tolik času. A to je počátek mé cesty. 

 

Začala jsem vymýšlet, jak dodávat připravené balíčky surovin pro domácnosti, tak jsem bohužel narazila na to nakolik je to logisticky náročné a složité. Myšlenka, ale pořád nezanikla a jsem moc ráda, když vidím, že se toho chytají i restaurace a obchodní řetězce. 

 

K Svač jsem se dostala v programu pro začínající podnikatele na mé škole. Původně jsem vstupovala s projektem “Šťávomatu”. Během projektu jsem od škol zjišťovala, jaké jsou na školách možnosti nákupu pití a jídla. Zaujalo mě, že Pamlsková vyhláška vyhnala ze škol bufety a jediná možnost nákupu v budově škol jsou v tzv. Zdravomaty. 

 

To byl impulz k spuštění pilotního projektu Svač. Byl to pilotní projekt se všemi problémy v logistice, výrobě i správě objednávek. Děkujeme všem rodičů, kteří to s námi vydrželi. Výsledkem našeho snažení bylo, že jsme získali obrovskou řadu zkušeností s provozem.  Zjistili, co rodiče potřebují na e-shopu a alespoň základní požadavky dětí na svačiny. Ty jsou to nejsložitější a pořád budeme zjišťovat, jak dětem chutnají svačiny.

 

Po nakonec delší odmlce způsobené novým přírůstkem do rodiny a prodloužený uzavřením škol se na projektu pracovalo. Od Hl. m. Prahy jsme dostali podporu na tvorbu webu a našeho Snackmana. Projekt svačin se líbil, protože jsme tady, abychom vám umožnili trávit s dětmi čas kvalitněji než běháním po obchodech, dohadováním o tom, co zítra chce nebo ne. A hlavně budeme upravovat složení pečiva sladkého i slaného a propašujeme nejen do něj zdravé složky bez povšimnutí malých i větších vybíravců.

 

Já jako zakladatelka nedisponuji patentem na správné svačiny. Přizvala jsem do projektu odborníky a další členy týmu, kteří rozumí výživě, výrobě atd.

 

Těším až se znova rozjedeme a budeme zajišťovat vašim dětem zdravé a chutné svačiny do škol, protože budu jeden z prvních klientů svého projektu. Už mi skončilo bezstarostné školkové období a Ema chodí do školy. S tím mi započala i svačinková povinnost, znáte to.

Web i e-shop jsme stavěli, aby vám usnadnil obsluhu, i když u nás máte více dětí, více o něm zde. Kdyby vám cokoliv nefungovalo, či se objevila jakákoliv chyba okamžitě prosím piště nebo volejte, protože jedině tak se můžeme zlepšit pro vás i pro všechny ostatní.

PARTNEŘI